CASAL D'ESTIU "MARVEL·les, súpers"

Homologat per l’Ajuntament de Barcelona

PRESENTACIÓ:

Benvingudes famílies, un any més us fem arribar les nostres propostes d’activitats d’estiu pels mesos de juliol i setembre de 2019.

Com ja és costum, el nostre casal d’estiu es basa en la recreació d’alguna saga cinematogràfica i/o literària del públic infantil i també adult. Als nostres “Star Wars” (2016),  “Thot-Harry i el misteri del Casal” (2017) i “Juego de Cromos” (2018) sumem aquest any el món Marvel: MARVEL·les, súpers. Heroïnes i herois que s’ajunten amb l’objectiu comú de salvar el món posat en perill constantment per personatges  i organitzacions que volen imposar el caos i acabar amb la meitat dels recursos naturals de la galàxia.

En aquest casal aprofitarem la temàtica i el potencial visual i estètic de l’univers Marvel per treballar i potenciar de manera divertida i dinàmica els valors de la igualtat, la solidaritat, la transversalitat, l’autoestima, la cooperació, la protecció del medi ambient i la importància de protegir i impulsar aquest valors. Ens convertirem totes i tots en  heroïnes i herois, descobrint els nostres “poders” especials per tal d’ajudar a construir un món millor.

Aprofitarem la temàtica fantàstica per a recrear efectes a través de tallers de ciència i jocs de rol; l’ambientació i la indumentària a través de tallers de manualitats creant els nostres propis materials “màgics”; les missions hauran de ser dissenyades amb detall: avaluació prèvia, equipament necessari, pla d’acció, imprevistos, etc amb lo qual es pretén reforçar la imaginació, el treball en equip, la planificació i la previsió.

El casal s’estructura temàticament per setmanes amb activitats diferents segons el guió i amb un fill conductor general, una sortida i un dia de piscina. Recomanem als/les que no faran el casal complert, mireu els continguts a fi d’escollir la o les setmanes que us agradin més.

ACTIVITATS EXTRES I INFORMACIÓ 2109

 • “Divendres multiactivitat”. Aprofitant que tenim a més del casal els campus de futbol i de parkour i l’Estudi dansa de hip hop i zumba, cada divendres proposem als/les nens i nenes que vulguin provar altra activitat puguin fer-lo de 11 a 13
 • Tallers de Cuina: cada divendres d’11 a 12 els i les que ho desitgin podran participar de la “cuina fantàstica” que proposarà la nostra chef “Lali”
 • Chess/escacs: els dimecres de 12 a 13 els i les que s’apuntin podran iniciar-se o perfeccionar la tècnica amb la mestra Elena Casset. Classes bilingües català/anglès
 • Anglès: cada dia es farà una activitat o joc en anglès
 • Beques i ajuts: podreu demanar la informació sobre les beques i ajuts de l’Ajuntament de Barcelona dins del Programa Campanya de Vacances a partir del 27 d’abril de 2019

 

ARGUMENT, FILL CONDUCTOR I EIX D'ANIMACIÓ

Una vegada més el món i tota la galàxia són amenaçats, però ara l’amenaça és  la més greu i perillosa a la que la Lliga d’Herois i Heroïnes s’han enfrontat mai. El titan Tantus que ha adquirit grans poders vol apoderar-se de la galàxia i té com a objectiu acabar amb els recursos naturals de la meitat dels planetes. Per aconseguir-ho, Tantus i el seu grup viatgen per la galàxia en busca de les Gemmes de l’Infinit.

Mentre tant, al planeta Terra on es troba la Gema  de la Saviesa , la més antiga de totes i encarregada de la guarda dels coneixements i els valors es decideix enviar el senyal d’alarma al consell dels i les súper herois i heroïnes que es troben de vacances per tota la galàxia.

Una vegada reunits els i les súpers a la sala de la gema de la Saviesa, són informats/es de la nova amenaça i acorden  cridar a la súper capitana  Gea, experta científica en recursos naturals que serà l’encarregada de dirigir la missió.

De seguida es posen mans a l’obra per tal de protegir les Gemmes de l’Infinit: Gemma de l’aigua, Gemma de l’aire, Gemma de la Flora, Gemma de la Fauna, Gemma de la Salut i la Gemma de la solidaritat i de la cooperació; si aquestes cauen en poder de Tantus  transformaran la seva funció de protecció en destrucció: la contaminació de l’aigua i de l’aire, les deixalles no reciclables cada vegada més abundants, la tala de boscos i selves, els fums, etc  com mai s’havia vist; Tantus té el poder d’activar-lo només amb  un toc de dits!

El nostre casal serà el lloc on funcionarà el consell dels i les súpers. Cada setmana la Gemma de la Saviesa ens informarà quina gemma està en perill de caure en mans de Tantus i de la planificació i  l’equipament que necessitarem per portar a terme la missió. Les heroïnes i herois del casal encapçalats per la capitana Gea portaran a terme les missions per tota la galàxia.

PERSONATGES:

 • Capitana Gea: súper científica mediambiental
 • Capità Aerus: Guardià del cel
 • Metalman: protector de la terra
 • Eira: Especialista en salut
 • Greenman:  protector de la Flora
 • Aràcnic: protector de la Fauna
 • Tok: amb el seu destral màgica controla els trons i els llampecs
 • Blackstorm:  biòloga especialista en recuperació d’espècies
 • Escarlata: Científica especialista en física i química
 • Tantus: Titan que vol acabar amb els recursos naturals de la galàxia
 • Smog i Plàtic: lloctinents de Tantus

 

OBJECTIUS

OBJECTIUS GENERALS

Prendre consciència del problema del canvi climàtic

Aprendre col·laborar amb el reciclatge

Promoure la capacitat de planificació i la presa de decisions individuals i de conjunt

 

OBJECTIUS ESPECÍFICS

Fabricar materials amb elements reciclats i orgànics

Apropar de manera lúdica el coneixement científic

Promoure principis de vida sana i cura del cos

Potenciar la imaginació, la cooperació, la comunicació, la tolerància i el respecte

Treballar les aptituds , manuals, intel·lectuals i físiques

Ampliar coneixements a través de la construcció de “mons  nous”

Rescatar valors com la lleialtat, l’esforç i l’estima a la feina

Reconèixer la importància dels  objectius comuns

Acceptar l’alteritat per tal d’aconseguir resultats positius

Aprofitar la temàtica per superar els estereotips de gènere, eix transversal i fonamental de la nostra tasca professional

Divertir-se interpretant personatges