CASAL D'ESTIU

PRESENTACIÓ, EIX D'ANIMACIÓ I FILL CONDUCTOR

 

“JUEGO de CROMOS”

I. PRESENTACIÓ

Casal d’estiu temàtic ambientat en un món fantàstic que conjuga elements, costums i valors de les diverses etapes històriques, des de les èpoques pre-cristienes fins l’actualitat on apareixen problemàtiques con el canvi climàtic.

Cada dia es presentarà una missió diferent, totes relacionades a completar i finalment conquerir el Tro de Cromos que serà el fil conductor. Cada setmana algun/a personatge misteriós/a i mil·lenari/a apareixerà per sorpresa  per tal d’impartir les normes i donar el context en que s’hauran de desenvolupar les diverses activitats.

Cada missió tindrà com a objectiu completar l’evolució de la sèrie de cromos del joc i entre tots/es els i les participants hauran d’elaborar les estratègies per aconseguir-lo, encara que el perill més greu és el canvi del clima que s’està desenvolupant darrera el Mur.

Tot ambientat, el nostre casal es transformarà en l'escenari del Gran Joc de Cromos. Dracs, individus que canvien la cara, màgia, intriga i uns misteriosos personatges blancs que volen acabar amb l’estiu apropiant-se del Tro, contra els quals s'hauran d’unir les famílies.

II. ARGUMENT, EIX D’ANIMACIÓ, FILL CONDUCTOR

L’antic Tro de Cromos  que tothom vol conquerir perquè atorga el poder està incomplert. A causa de les diverses lluites i baralles entre les famílies ha perdut varies peces i ja no funciona. Les famílies s’han organitzat per intentar restablir el poder del tro i, òbviament ser les que el controlin. Però, aquesta competència ha estat justament la raó per la qual el tro s’ha espallat, a més a més  les continues baralles han aconseguit despertar uns personatges misteriosos que dormien a les terres glaçades de més enllà del mur de gel que amenacen acabar amb l’estiu i  quedar-se amb el tro establint un nou ordre on res serà com el coneixem...

Totes les famílies es posen en marxa a fi de reconstruir els cromos que falten, trobar els que s’han perdut i buscar els que estan amagats. Com que el Tro és mil·lenari i màgic i molts dels materials dels cromos ja no existeixen aquesta tasca no serà fàcil. Serà necessari viatjar a terres desconegudes, parlar amb els homes i dones que canvien la cara, visitar la bruixa roja que està al món des de què van aparèixer els i les primers/es habitants, consultar els llibres i els documents a la Gran Biblioteca, vigilar el mur de gel per a què no passin els éssers blancs. L’enginy, la màgia, la destresa, el coratge i la col·laboració seran les forces que les portin a aconseguir l’objectiu.

Al llarg de la missió els i les integrants de les famílies s’adonaran que l’única manera de restablir el tro i vèncer l’amenaça dels éssers de les terres glaçades és col·laborar entre elles posant cadascuna les seves eines al servei de l’objectiu comú. La reina Dracaryan posarà els seus dracs; la reina Lyonster el seu poderós exèrcit, el rei Starkllop aportarà la màgia dels boscos del nord i la família Barathink els seus coneixements.

Com acaba la història...doncs veniu al Gran Juego de Cromos del Casal i ho sabreu!!!

Aquest Casal treballarà en un 90% amb materials de reciclatge i ecològics. Els nens i nenes fabricaran    en su gran majoria les pintures, masses (porcellana freda, plastilina) cola, etc amb material ecològic.

 

REUNIÓ INFORMATIVA DEL CASAL: 31 de maig de 2018

 19.00hs a Salvador Seguí

 

 OBJECTIUS

Experimentar la transició des de la competitivitat a la cooperació; des de la desconfiança a la confiança; des de la força a la conciliació

Aprofitar la temàtica per superar els estereotips de gènere, eix transversal i fonamental de la nostra tasca professional

Capacitar per a la presa de decisions individuals i de conjunt

Apropar de manera lúdica el coneixement d’altres èpoques històriques

Potenciar la imaginació, la cooperació, la comunicació, la tolerància i el respecte

Treballar les aptituds , manuals, intel·lectuals i físiques

Ampliar coneixements a través de la construcció de “mons  nous”

Aprendre a fabricar eines amb materials no convencionals

Rescatar valors com la lleialtat, l’esforç i l’estima a la feina

Reconèixer la importància dels  objectius comuns

Acceptar l’alteritat per tal d’aconseguir resultats positius

Divertir-se interpretant personatges

 

EDAT

De 2 a 13 anys