CUINA, NOVETATS 2016 I OBJECTIUS

Comptem amb servei de cuina pròpia i menús supervisats per professionals de la salut.

 

NOVETAT 2016:

Com a objectiu especial per al Casal/Campus de juliol de 2016 ens proposem presentar als/les nens/es el projecte “verdures, llegums i fruites divertides” incorporant productes ecològics i receptes innovadores amb una presentación atractiva a fi d’introduir aquests aliments fonamentals per a la adequada nutrició.

A més a més, el menú comptarà amb una varietat de carns, pastes i peixos seguint el criteri innovador.

Pretenem d’aquesta manera assolir els objectius del menjador Thotsala/Thotesplai: alimentació sana i divertida.

Aquest servei es donarà cada dia al menjador en horari de 13.00 a 14.30. Depenent del nombre d'usuaris es faran dos torns.

OBJECTIUS DEL MENJADOR THOTSALA/THOTESPLAI

Entenem el menjar com un fet  molt més ample que la necessitat biològica d’alimentar-se per sobreviure, per això ens proposem desenvolupar les diferents vessants d’aquest aspecte primordial de la vida humana.

  • Vessant biològica
  • Vessant social
  • Vessant psicològica
  • Vessant simbòlica

A més de la necessitat vital, el menjar té històricament un important paper social. Des de la família reunida a taula, a les reunions d’amics i  les festivitats fins els grans menjars populars, el menjar ha desenvolupat i continua fent-lo, una importantíssima funció social.

Conjuntament amb aquesta, la funció psicològica del menjar comporta diferents  lectures. Des de la satisfacció  que proporciona sentir-se ple/a  als trastorns que avui en dia s’hi associen.

Finalment abordem la vessant simbòlica del menjar. Són coneguts i cada vegada més sofisticats els missatges que es transmeten mitjançant els colors, les formes, les olors, etc als menús.

Atenent a aquestes premisses ens plantegem portar a terme una acció integradora, ampla i transversal durant les hores del migdia entenent que tota activitat duta a terme dins de l’àmbit del casal ha de tenir necessariament un objectiu pedagògic i ha d’aportar un rendiment educatiu i saludable.